Ga naar de inhoud

Het Boekenparadijs: Verhalenbundel

Al eerder heb ik een blog geschreven over het schrijfproces van de verhalenbundel. Nu deze week de cover is onthuld komt de bundel echt tot leven. Ik kan niet wachten tot, begin volgend jaar, het boek eindelijk uitkomt.

Vijftien schrijvers van schrijfatelier Wagnerplein hebben een kort verhaal geschreven. Het zal je niet verbazen dat hun passie voor boeken, schrijven en lezen een intrigerende verhalenbundel heeft opgeleverd waarin de liefde voor letters op papier centraal staat.

Heb jij, net als ik, een voorliefde voor boeken die zich afspelen in of rondom een boekwinkel? Zo’n boekwinkel waarin je urenlang kunt dwalen, boeken doorbladeren, flapteksten lezen, op zoek gaat naar je nieuwe favoriete boek.

Ben jij ook dol op boeken als:  
Dagboek van een boekverkoper – Shaun Bythell
De boekenapotheek aan de Seine – Nina George
De boekwinkel – Deborah Meyler
De boekwinkel op de hoek – Annie Darling
De moord op de boekverkoopster – Frank Westerman
De verzamelde werken van A.J. Fikry – Gabrielle Zevin
Echte liefde vind je in een boekwinkel – Veronica Henry
Hart voor de zaak – Harriet Plantinga
Het geheim van Penumbra’s boekwinkel – Robin Sloan
Mijn geliefde boekhandel – Petra Hartlieb
De boekwinkel voor gebroken harten – Robert Hillman

Als je meerdere boeken van het bovenstaande lijstje gelezen hebt dan is de verhalenbundel: Het Boekenparadijs wellicht iets voor jou!

Het begint allemaal met Quinten, de extravagante eigenaar van ‘Het Boekenparadijs’. Het is zo’n boekwinkel waar jij vast ook wel eens komt. Een winkel waar je je kunt onder dompelen in boeken, waar je weg kunt dromen en je je kunt verstoppen op een plek waar je stiekem hoopt dat ze je niet zullen vinden zodat je voor altijd met je neus in de boeken kunt blijven zitten.

1 proloog – 15 schrijvers – 15 verhalen
Vertrekkend vanuit één proloog, de rode draad, neemt dit boek verrassende wendingen aan: vijftien verschillende, om precies te zijn.

De verhalenbundel bevat verhalen van:
Edith van Beurden | Annemiek C. Both | Dianae Cotteleer | Mamma Dodzi | Marleen Hartog |Betty Jansen – Van den Elshout | Willem Jonkergouw | Ad Nouwens | Elsa Simpelaar | Jacquie Verhoof | Ivon Versnel |
Miek van Asten – Gallé | Marco van der Sijpt | Christianne Waterman

Het belooft een mooie bundel te worden met afwisselende verhalen van beginnende en gevorderde schrijvers. Het is een geweldige ervaring om met z’n allen te schrijven voor een gezamenlijk doel. Schrijven in groepsverband werkt motiverend en het heeft mij geïnspireerd om tot een origineel verhaal te komen. Het leuke is dat we elkaars verhalen nog niet gelezen hebben. Het is dus voor ons allemaal echt een verrassing als we de bundel in handen krijgen.

Helaas zal ik nog een paar maanden geduldig moeten zijn…

Wordt vervolgd!

Benieuwd naar de achtergrondverhalen? Wil je meer te weten komen over de verhalenbundel?
Volg dan de schrijvers op hun Facebookpagina: Schrijfatelier Wagnerplein Tilburg.
Hier delen we de komende weken meer over ‘Het Boekenparadijs’. Bijvoorbeeld de mooiste zinnen uit verschillende verhalen, recensies en quotes van schrijvers.

Volg ons en proef de sfeer van ‘Het Boekenparadijs’.

Zien we je daar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.