15 november is I Love to Write day.  Deze dag is in het leven geroepen, in 2002, door auteur John Riddle, om kinderen op school te laten schrijven en volwassenen aan te moedigen een oude droom weer op te pakken.

Op de vraag waarom hij besloot een dag te creëren gewijd aan de passie die hij en veel andere mensen hebben om te schrijven, zei hij: ‘Mijn doel voor I Love to Write Day is om mensen van alle leeftijden te laten schrijven. Ze kunnen een gedicht, een liefdesbrief, een wenskaart, een essay of een kort verhaal schrijven, een roman beginnen, een roman voltooien … de mogelijkheden zijn eindeloos. (…) Mensen moeten worden uitgedaagd en schrijven is slechts een van de vele creatieve manieren om jezelf te uiten. (…) Voor veel mensen zal I Love to Write Day het begin van hun schrijfcarrière zijn.

Ik heb geen aanmoediging nodig. Vandaag ben ik op de helft van de NaNoWriMo. De eerste 15 dagen van deze maand heb ik bijna elke dag geschreven. Door verplichtingen heb ik twee dagen overgeslagen.

Het doel is 1.667 woorden per dag. Aan het eind van november heb je dan 50.000 woorden geschreven. Het is me gelukt! De eerste versie 50.149 woorden om precies te zijn staan op papier. Er zal nog een hoop geschaafd, geschrapt en herschreven moeten worden maar mijn non-fictie boek is in een veel verder gevorderd stadium dan twee weken geleden.

Ik had mijn plan klaarliggen maar de knipperende cursor op het witte scherm maakte me toch erg nerveus. Hoe begin je?  Dat eerste woord, die eerste zin, de eerste alinea, het eerste hoofdstuk. De leden van het schrijfatelier waar ik lid van ben gaven me een duwtje in de rug waardoor ik niet meer terug kon. De eerste dag schreef ik 1.686 woorden en toen had ik de smaak te pakken. Mijn huis veranderde in een puinhoop, de was stapelde zich op, sociale afspraken gingen op de schop maar woorden, zinnen, en later hoofdstukken, vulden mijn scherm.

Met nog 14 dagen in november en een doel van 1.667 woorden per dag ga ik het manuscript van mijn kinderboek herschrijven. Het manuscript heeft iets meer dan 38.000 woorden: ik ga het plot aanpassen en personages schrappen. Misschien is het handiger om het in het zijn geheel te herschrijven in plaats van aan te passen. Daar ga ik achter komen. Ik ga er alles aan doen om ook hier voor 1 december een nieuwe versie van te hebben.

#ILovetoWriteDay: Ik ga schrijfmeters maken. 😊

En jij? Hoe ga jij I Love to Write Day vieren?
Ga jij iets schrijven? Het hoeft niets specifieks te zijn en het hoeft niet lang te zijn.
Als je wilt kun je het hieronder delen.

Veel schrijfplezier!

4 reacties op “#ILovetoWriteDay”

 1. Ohhhhhhh, wow, Helga.
  Dapper om al die woorden achter elkaar weg te tikken.
  Meters maken. Ik zie het voor mij, de was meters hoog opgestapeld.
  Ach de (af-) was kan wachten , het schrijven niet.Ik volg je graag. Di.

  1. Hi Di,
   Dankjewel voor je lieve reactie.
   Er zit deze maand inderdaad flow in mijn schrijven. Een deadline maakt me heerlijk productief. Op schrijfvlak dan. In het huishouden minder. 😉
   Aan het einde van de maand weer een update…

   1. Dat huishouden herhaalt zich ook elke dag steeds weer opnieuw. Dat prikkelt mijn creativiteit in ieder geval niet. Dat is bij schrijven (gelukkig) een heel stuk anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *